Елементи нової системи опалення

Реконструкція системи опалення приватного будинку в м. Решетилівка

До Майстерні тепла звернулись власники приватного будинку з Решетилівки. В їхній оселі сталась халепа: через декілька років після зробленого доволі коштовного ремонту навесні вийшла з ладу стара гравітаційна, зроблена з сталевих труб система опалення, яку під час ремонту вирішили не чіпати. Як наслідок – зруйнувалась і впала донизу стеля в двох кімнатах, бо була розмочена водою, яка витекла з розширювального баку, що знаходився на горищі. Та й котел стояв, м’яко кажучи, не сучасний і не економічний.  Була поставлена задача: змонтувати систему опалення з мінімальним руйнуванням вже зробленого оздоблення кімнат.

Так було:

 

Тут стояв котел
Щойно демонтований старий котел
Щойно демонтований старий

В якості компонентів при монтажу нової системи опалення ви вирішили, за згодою замовника, використати сучасні надійні та ефективні сталеві панельні радіатори COPA . На жаль, нам не вдалося знайти можливість відведення конденсату від котла без руйнувань вже зробленого оздоблення ванної кімнати, тому вирішили встановити настінний газовий двоконтурний котел з закритою камерою згорання Vaillant TURBOTEC PRO VUW потужністю 20 кВт, який працюватиме на опалення та приготування гарячої води. Раніше гаряча вода готувалась в електричному бойлері, який власники житла вирішили більше не використовувати.

Для забезпечення комфортної температури і можливості понижати температуру в приміщенні при відсутності мешканців на кожен радіатор (крім одного) вирішили встановити термостатичний клапан і термоголовку ICMA.

Так стало:

Елементи нової системи опалення
Елементи нової системи опалення

Елементи нової системи опалення

Настінний двоконтурний газовий котел Vaillant серії PRO
Настінний двоконтурний газовий котел Vaillant серії PRO

Турбуючись про якомога менші витрати замовника на реконструкцію, ми допомогли клієнту оформити “Теплий кредит” і він отримав компенсацію в розмірі 35% вартості радіаторів та термостатичних клапанів і термоголовок.

Що стосується замовника, то він засвоїв гарний урок: спочатку ремонт чи реконструкція опалення і лише після нього – оздоблення помешкання шпалерами, ліпниною і т. ін.

Tagged on:

Розкажіть про свій досвід експлуатації або задайте запитання